Matcha Latte – Haka på nya trenden och testa latte gjord på matcha pulver

Njut av en god och supernyttig latte med gott samvete – Matcha Latte

Matchapulver.se - Bild

 Matcha Latte

NYA NYTTIGA LATTE TRENDEN

Latte avnjuts både varm och kall. Nedan visar vi allt du behöver för att göra din egen latte.

Hemligheten bakom en riktigt bra latte gjord på latte är att göra matcha teet först och därefter tillsätta mjölken och skummet.

En latte på matcha kan men behöver inte innehålla den dyraste matcha pulver sorten.

[ezcol_1half]Matchapulver - Matchalatte[/ezcol_1half][ezcol_1half_end]


Matchalatte – Populära Renée Voltaire har tagit fram ett ekologiskt och smaksatt Matchalatte innehållande matchapulver av högsta kvalitet. Det är dessutom smaksatt med värmande ingefära och härlig kardemumma. Köp Matchalatte här» [/ezcol_1half_end]

[ezcol_1half]
 • Kan Matcha latte vara nyttigt?

  Matcha pulver är ett supernyttigt pulver som innan skörd, förbereds på ett speciellt sätt. Te plantorna växer i skugga i 25 dagar i två steg innan de skördas genom att man täcker dem med speciella mattor. Då reduceras solljuset till plantorna gradvis så att tillslut endast 10% av ljuset når ner till tebladen. Detta triggar plantorna att öka bildandet av klorofyll i bladen och ger bladen extra gröna färg. Den gröna färgen gör att bladen blir extremt nyttiga och energirika. Växten plockar dessutom upp extra mycket näringsämnen ur marken och teet får på så vis sin goda intensiva smak.

  Man handplockar därefter bladen och de finaste bladen ångas sedan skonsamt. Därefter torkas de kallt och mörkt, detta för att ge ytterligare djup och fyllighet i smaken. När bladen är torra och mogna, mals de traditionellt till ett fint pulver med stenkvarn. Därefter lagras matcha pulvret i mörk och syrefattig miljö för att bibehålla den gröna färgen och höga näringsinnehåll. Detta superpulver är matcha pulver och till latte passar just detta superpulver väldigt bra.

Matchapulver.se

[/ezcol_1half][ezcol_1half_end]
 • Latte gjord på matcha pulver

  Att göra latte på matcha pulver har på kort tid blivit en riktig hälsotrend och har blivit lika vanligt i hemmet som på caféer. Matcha te har funnits länge och är en traditions- och meditationsdryck med sitt ursprung i Japanska te historien. Men matcha pulver har även spritt sig utanför meditationen och ökat i popularitet på grund av sitt nyttiga innehåll och många användningsområden.

  Matcha pulver kan användas till mycket. Många baristor och stjärnkockar ser dess mångsidighet och användbarhet. Ett exempel är att istället för att använda matcha pulver som traditionellt matcha te så använder man det som latte. Latte gjord på matcha kan men behöver inte blandas på den dyraste matcha pulver sorten, den kan avnjutas både varm och kall. Hemligheten bakom en riktigt bra matcha latte är att blanda matcha teet först och därefter tillsätta mjölken och skummet. Personligen anser vi att latten blir extra god och extra nyttig om den blandas på nyttig mandelmjölk istället för traditionell komjölk.

Matchapulver.se

[/ezcol_1half_end]

Blanda din egna Matcha latte

[ezcol_1half]

Latte gjord på matcha är en spännande dryck som erbjuder många hälsofördelar.

Detta behövs

 • Matcha pulver
 • Hett vatten
 • Mandelmjölk, sojamjölk eller mjölk

Gör så här:

 1. Blanda ner en tesked matcha pulver i 1/2 dl hett vatten, gärna genom en sil för att finfördela pulvret så gott det går. Ceremoni set (Chasen, Chashaku och Chawan) kan användas men är inget måste. Blanda pulvret ordentligt och se till att få bort alla klumpar.
 2. Tillsätt ca 1,5 dl mandelmjölk och njut!
[/ezcol_1half][ezcol_1half_end]

Matchapulver.se - Matcha[/ezcol_1half_end]

Läs mer om Matcha pulver på vår Startsida »